Mobiel +31624272884


Circulair

RUIMTELAB Architecten werkt aan slimme groene architectuur. We zoeken een zowel doeltreffend als verrassend antwoord op iedere ontwerpopgave. Slim is een ontwerp als het juist door zijn lage milieufootprint betaalbare, aangename, vrolijke en mooie gebouwen oplevert. Het bureau werkt aan woningen die energiezelfvoorzienend zijn. Circulaire bouwmethoden en materiaalkeuzes staan aan de basis van het ontwerpproces

Ontwerpend onderzoek is onder andere gepubliceerd in: Smart Architecture, Flexgebouwen, Time Based architecture en Dash 7.


Selectie projecten: circulair


DASH 7, the Ecohouse


DASH ging op zoek naar het ideale ecohuis van zonnewoningen tot Superuse, van Cradle to Cradle tot en met drager-inbouwsystemen en precieze prefabtechnologie.
In dit nummer van DASH, komen de geschiedenis en de toekomst van het duurzame huis aan de orde. Essays van Daniel A. Barber, Machiel van Dorst, Jacques Vink, en Piet Vollaard geven niet alleen een kritische analyse van de stand van zaken, maar ook een inspirerende verkenning van mogelijkheden voor de toekomst. Drop City pionier Steve Baer kijkt terug op de bouw van zijn Zome House en Jean-Philippe Vassal geeft zijn visie op architectuur en duurzaamheid in een interview. Met een uitgebreide plandocumentatie.proken.
 

The Eco-House

Team

DASH reeks, TUDelft, met voor dit nummer met gastredacteuren, Piet Vollaard en Jacques Vink

Uitgever

nai010 Publishers, Rotterdam 2017
Bestellen: TUD Bookshop

Bijzonderheden

The Eco-house: typologies of Space, Production and Lifestyles

Media