Mobiel +31624272884


Watersportpaviljoen en teleskibaan

Paviljoen, terras en landschapsinrichting


Watersportpaviljoen 007 is onderdeel van een jachthavencomplex aan de Zevenhuizerplas. Het gebouw faciliteert een teleskibaan met ontvangst-, omkleedruimten en toegang via steigers. Vanaf een terras aan het water is er zicht over de waterskibaan en de skyline van Nesselande. Aan een groot houten terras komt er op de kop van het terrein een zandstrand. Vanaf het dek (dakterras) is er zicht over de plas, de witte opbouw is van verre te zien.

Circulair
Omdat het gebouw op termijn ontmanteld moet kunnen worden is het gebouw demontabel. Met een beperkt budget is het opgebouwd uit tweedehands prefab-units en gefundeerd op Stelconplaten. De gevels zijn van hout en de grote puien geven het gebouw een transparant karakter.

Watersportpaviljoen en teleskibaan

Team

Jacques Vink en Ward Mouwen

Opdrachtgever

DIE bv
ontwerp 2015 – realisatie 2016

Bijzonderheden

Onderdeel van het jachthavenontwikkelingsplan, RUIMTELAB ism Tjeerd de Jong (2006-2014)
Opgebouwd uit hergebruikte prefab-units.

Locatie

Zevenhuizerplas, Rotterdam