Mobiel +31624272884


Het ecohuis


DASH gaat op zoek naar het ideale ecohuis: van zonnewoningen tot Superuse, van Cradle to Cradle tot en met drager-inbouwsystemen en precieze prefabtechnologie.

In dit nummer van DASH komen de geschiedenis en de toekomst van het duurzame huis aan de orde. Daarbij is aandacht voor families van typologie├źn (passieve zonne-energie, halfklimaat en ventilatie) en materialiseringsconcepten. Essays van Daniel A. Barber, Machiel van Dorst, Jacques Vink, en Piet Vollaard geven niet alleen een kritische analyse van de stand van zaken, maar ook een inspirerende verkenning van mogelijkheden voor de toekomst. Drop City pionier Steve Baer kijkt terug op de bouw van zijn Zome House en Jean-Philippe Vassal geeft zijn visie op architectuur en duurzaamheid in een interview. Een uitgebreide plandocumentatie omvat toonaangevende woonhuizen van onder meer Frank Lloyd Wright, Ralph Erskine, Frei Otto, Lacaton & Vassal, Carlos Weeber, DAAD Architecten en 2012Architecten..


 

Dash 07: Het ecohuis _ The Eco House: Typologies of Space, Production and Lifestyles

Auteurs

Jacques Vink, Piet Vollaard, Dirk van den Heuvel en Dick van Gameren

Uitgever

NAi Uitgevers, 2012
ISBN 978-90-5662-853-6

Bijzonderheden

Te bestellen via nai010 publishers.