Utrechtse Steen

Natuurinclusieve kadesteen, ontworpen door Ruimtelab, toegepast in kade Vathorst


De Utrechtse steen is een baksteen waarop zich varens, mossen en andere vochtminnende planten kunnen hechten. Door de voor-gefabriceerde gaten kan een waterdicht kadewand worden gemaakt waarop uit de gaten planten kunnen groeien. De steen kan toegepast worden in nieuwe kades of bij renovatie van bestaande kades en keerwanden.
De Utrechtse Steen is ontwikkeld met experts op het gebied van kadebegroeiing en kan in verschillende maten en kleuren door baksteenfabriek Zilverschoon Randwijk geleverd worden. In de nieuwe buurt Podium aan de Coulissen wordt een kade gerealiseerd waar 1000 van de stenen zijn toegast. De kadewand helt iets naar achter om het water nog langer vast te houden. De gaten zijn deels met kalk dichtgestopt en wachten op de eerste inheemse kadebeplanting die zich er in de loop van de tijd op kunnen hechten.

André Bleumer info@zilverschoonrandwijk.nl
info: www.zilverschoonrandwijk.nl
contactpersoon: André Bleumer 06-28972873

Podium Vathorst, natuurinclusieve kadewand

Natuurinclusieve kadewand

Team

Jacques Vink met Roberto Wijntje Santa Maria

Opdrachtgever

ontwerp: Palmbout Urban Landscapes
producent: Zilverschoon Randwijk
aannemer: Heijmans BV,

Kadebeplanting

Varens, mossen en kadeplanten

Locatie

Podium, Coulissen, Vathorst, Amersfoort, realisatie 2022