Mobiel +31624272884


Utrechtse SteenDe Utrechtse Steen is een baksteen waarop zich varens, mossen en andere muurplanten kunnen hechten. In de voorgefabriceerde gaten kunnen planten groeien en insecten netselen. De steen kan toegepast worden in nieuwe kades of bij renovatie van bestaande kades en keerwanden. Doordat de gaten in de steen niet door-en-door zijn, kan er met de Utrechtse Steen een waterdichte kadewand worden gemaakt.
De Utrechtse Steen is ontwikkeld met experts op het gebied van kadebegroeiing en wordt in verschillende maten en kleuren door baksteenfabriek Zilverschoon Randwijk geleverd. Aan de Coulissen in de woonbuurt Podium in Vathorst is een kadewand van ca 250m gerealiseerd waarin 1000 stenen zijn toegepast. De kadewand helt iets naar achter zodat het water zich in de openigen kan verzamelen. De gaten zijn deels met kalkmortel dichtgestopt zodat zaad van in de omgeving voorkomende kalkminnende kadeplanten ook hier wortel kunnen schieten.

Stedenbouwkundig ontwerp: Palmbout Urban Landscapes
Producent Utrechtse Steen: Zilverschoon Randwijk
André Bleumer info@zilverschoonrandwijk.nl
info: www.zilverschoonrandwijk.nl
mob: André Bleumer 06-28972873

Podium, Vathorst, natuurinclusieve kadewand

Natuurinclusieve kadewand

Team

Jacques Vink met Roberto Wijntje Santa Maria

Opdrachtgever

ontwerp: Palmbout Urban Landscapes
producent: Zilverschoon Randwijk
aannemer: Heijmans BV

Kadebeplanting

Varens, mossen en muurplanten
Nestopeningen voor insecten

Locatie

Podium, de Coulissen, Vathorst, Amersfoort, realisatie 2022