Mobiel +31624272884


Landgoed Langeraar

Biobased woning midden tussen de weilanden.

Aan de rand van het dorp komt landgoed Langeraar komen woningen op vijf erven. De woningen hebben uitzicht op de rand van het dorp en de weilanden eromheen. Voor de woning op erf-C staat het regiospecifieke karakter van het boerenerf centraal. Ontworpen als moderne houtconstructie met zwarthouten gevelafwerking zijn deze woningen zijn energieneutraal en zelfvoorzienend.

Op elk erf van 5000 m2 kunnen meerdere (vrijstaand of geschakelde) wooneenheden met een gezamenlijke maximale vloeroppervlakte van 1.000 m² gebouwd worden. Het maximaal te bouwen oppervlak is daarbij 20% van het erf.

Landgoed Langeraar

Team

Ontwerp: Jacques Vink
Stedenbouwkundig ontwerp: B4o

Opdrachtgever

Inturban, 2019

Flora en fauna

Boomgaard, met vlier en oudhollandse appelrassen

Locatie

Langeraar, Nieuwkoop