Mobiel +31624272884


Green Stone

De Green Stone is geschikt om toe passen in keermuren en gevelmetselwerk. De vooraf aangebrachte gaten bieden leefruimte voor muurplanten, insecten en kleine organismen. Zo kan er op termijn een volwaardig ecosysteem in de gevel ontstaan als verlengde van de aangrenzende tuin. De natuur kan een handje geholpen worden door de gaten te vullen met substraat en eventueel zelfs met plantjes. Het beste is de natuur zijn gang te laten gang. De waterabsorberende baksteen met prefab gaten scheppen de condities om de natuur zich op het metselwerk in de loop der jaren te vestigen.

Download de brochure :


Green Stone

Team

Ontwikkeld in samenwerking met baksteenleverancier Rodruza en Zilverschoon Randwijk
Ontwerp Jacques Vink en Roberto Wijntje Santa-Maria.

Bijzonderheden

Winnaar van de Groene Kroon, Utrecht, 2019

Flora en fauna

Muurplanten (mossen, de gele helmbloem, tongvaren en steenbreekvaren), kevers en insecten.

Productinformatie

Meer informatie: Steenbakkerij Zilverschoon Randwijk, adres: Renkumse veerweg 5,
6666 LE Heteren
contactpersoon: André Bleumer
06-28972873