Mobiel +31624272884


Hempcrete
Paviljoen


Het Hennep Paviljoen is een voorbeeld van een lokale circulaire economie: de hennep komt uit Oude Pekela, waar het tevens in een mengsel met kalk tot prefab-panelen is gegoten. Na een eerste levenscyclus kan het materiaal omgevormd worden tot basismateriaal voor een gebouw, of over de bodem verspreid worden als bemesting. Het paviljoen is afgewerkt in samenwerking met partners die verschillende duurzame materialen leveren, zoals leemstuc voor de afwerking van de binnenmuren en een vloer van bio-laminaat op basis van bermgrassen.

Hempcrete isoleert, reguleert de vochthuishouding (damp-open) en slaat CO2 op. De constructie bestaat uit houtskeletbouw opgevuld met hempcrete.
De fundering van het verplaatsbare paviljoen bestaat uit een dieplader (voor 40ft containers). Met afmetingen van 12,0 meter in lengte, 3,4 meter in breedte, en een totale hoogte inclusief de bodem van de container van 4,8 meter, kan het paviljoen in zijn geheel (zonder dakranden) als ‘convoi exceptionnel’ over de weg worden vervoerd.

Marianne Minnesma (Urgenda) opende het paviljoen op de Fab-city manifestatie op het Java-eiland in Amsterdam.

info: www.hempcollective.nl

Paviljoen van hennepbeton

Team

Jacques Vink met Hemp Collective: Esther Molendijk en Koen van Ostende

Opdrachtgever

ontwerp: Hemp Collective
producent: DunAgro

Bijzonderheden

Als reizend object onderdeel van de expositie Fabcity (april-juni 2016), mede mogelijk gemaakt door Pakhuis De Zwijger.

Locatie

Java-eiland, Amsterdam
realisatie: 2016