Mobiel +31624272884


Stadsvilla Katendrecht

Onze opdrachtgevers zochten een stadsvilla in het centrum van Rotterdam. Omdat ze geen geschikt huis konden vinden, besloten zij een nieuwe woning te bouwen, in het toekomstige Parkkwartier op Katendrecht. Katendrecht is een havengebied in Rotterdam-Zuid, dat na de Kop van Zuid tot ontwikkeling wordt gebracht. De royale leefruimten zijn door de bewoners zelf ingericht. De gevels zijn bekleed met voorgepatineerd zink. De entree gevel is bekleed met gecoat glas. Overdag laat het daglicht door. ’s Avonds, als binnen de lichten aangaan, wordt de gevel doorschijnend. Een grote periscoopachtige erker, ter plaatse van de woonkamer op de tweede verdieping, biedt uitzicht over het toekomstige park op
De uiterste binnen de stedenbouwkundige randvoorwaarden zijn opgezocht.
Onze opdrachtgevers zochten een stadsvilla in het centrum van Rotterdam. Omdat ze geen geschikt huis konden vinden, besloten zij een nieuwe woning te bouwen, in het toekomstige Parkkwartier op Katendrecht. Katendrecht is een havengebied in Rotterdam-Zuid, dat na de Kop van Zuid tot ontwikkeling wordt gebracht. Door de trappen, de lift en de noodzakelijke technische ruimten in een smalle zone onder te brengen blijven er royale leefruimten over die inmiddels door de bewoners zelf zijn ingevuld.
De gevels zijn bekleed met voorgepatineerd zink. De entree gevel is bekleed met gecoat glas. Overdag laat het daglicht door. ’s Avonds, als binnen de lichten aangaan, wordt de gevel doorschijnend. Een grote periscoopachtige erker, ter plaatse van de woonkamer op de tweede verdieping, biedt uitzicht over het toekomstige park op Katendrecht.

Stadsvilla Katendrecht

Team

René Heijne en Jacques Vink

Opdrachtgever

Aad en Piet Wieringa
ontwerp: 2002-03 – realisatie: 2004

Bijzonderheden

Architectuur-jaarboek 2004>05

Locatie

Walhallalaan 20, 3072 EX Rotterdam