3e prijs, 2010 Haagse School 2.0 was goed voor brons bij de prijsvraag Casa Nova 2010. Het thema van de prijsvraag:'de transformatie van kantoren naar woningen' project beschrijving
3e prijs, 2010 Haagse School 2.0 was goed voor brons bij de prijsvraag Casa Nova 2010. Het thema van de prijsvraag:'de transformatie van kantoren naar woningen' project beschrijving

winnaar, 2010 Het ontwerpend onderzoek Patchwork is met vijf andere voorstellen uit 51 inzendingen geselecteerd om te worden uitgewerkt voor de expositie Knopen van de Drechtsteden. zie in 'de Architect'
winnaar, 2010 Het ontwerpend onderzoek Patchwork is met vijf andere voorstellen uit 51 inzendingen geselecteerd om te worden uitgewerkt voor de expositie Knopen van de Drechtsteden. zie in 'de Architect'

Het plan bestaat uit een huis met rondom een haag van robinia en fruitbomen. Tussen de fruitbomen door loopt een pad naar het huis. Het huis ligt iets verdiept; een zitkuil in het groen. De begane grond bestaat uit één grote ruimte met rondom glas, de bovenverdieping met de privé-vertrekken is gesloten, met enkele uitstulpende kleine ramen. Door de zuidwestzijde van de haag laag te houden kan de zon tot diep in de hof komen. De bomen direct rondom de woning werken als een groene luxaflex: in de zomer houden ze het direct invallend zonlicht buiten, terwijl in de winter de zon gemakkelijk binnen kan komen. De woning is bekleed met ruwe delen robinia, dat mooi veroudert. Ook de haag bestaat voor een groot deel uit robinia, en dat kan in de toekomst van pas komen als er reparaties aan de woning nodig zijn.
Het plan bestaat uit een huis met rondom een haag van robinia en fruitbomen. Tussen de fruitbomen door loopt een pad naar het huis. Het huis ligt iets verdiept; een zitkuil in het groen. De begane grond bestaat uit één grote ruimte met rondom glas, de bovenverdieping met de privé-vertrekken is gesloten, met enkele uitstulpende kleine ramen. Door de zuidwestzijde van de haag laag te houden kan de zon tot diep in de hof komen. De bomen direct rondom de woning werken als een groene luxaflex: in de zomer houden ze het direct invallend zonlicht buiten, terwijl in de winter de zon gemakkelijk binnen kan komen. De woning is bekleed met ruwe delen robinia, dat mooi veroudert. Ook de haag bestaat voor een groot deel uit robinia, en dat kan in de toekomst van pas komen als er reparaties aan de woning nodig zijn.

Parramatta City Council prijsvraag, Australië, geselecteerd, 2010 Re-w(e)ired: (a weir = dam) was een van de geselecteerden in de prijsvraag voor een nieuw stadscentrum voor Parramatta.team: Jacques Vink en Arjan de Nooijer www.parracity/ideas-on-edge/winners/gallery/
Parramatta City Council prijsvraag, Australië, geselecteerd, 2010 Re-w(e)ired: (a weir = dam) was een van de geselecteerden in de prijsvraag voor een nieuw stadscentrum voor Parramatta.team: Jacques Vink en Arjan de Nooijer www.parracity/ideas-on-edge/winners/gallery/

Bijzondere eervolle vermelding, prijsvraag 'Nieuw Tij', 2006. Hier is een nieuw dorp ontworpen in de in onbruik geraakte veerhaven van Perkpolder. 'Het is zeer toe te juichen dergelijke plekken te benutten, zodat je woningen kunt bouwen zonder het landschap aan te tasten. Het plan is bovendien heel realistisch en fraai uitgewerkt. Alleen de kruisvormige toren bij de toegang tot het dorp kan de jury minder bekoren: moeten de bewoners leven in de schaduw van het kruis?' uit het juryrapport meer over dit project!
Bijzondere eervolle vermelding, prijsvraag 'Nieuw Tij', 2006. Hier is een nieuw dorp ontworpen in de in onbruik geraakte veerhaven van Perkpolder. 'Het is zeer toe te juichen dergelijke plekken te benutten, zodat je woningen kunt bouwen zonder het landschap aan te tasten. Het plan is bovendien heel realistisch en fraai uitgewerkt. Alleen de kruisvormige toren bij de toegang tot het dorp kan de jury minder bekoren: moeten de bewoners leven in de schaduw van het kruis?' uit het juryrapport meer over dit project!

Runner-Up, prijsvraag Eenvoud, 2006. Het plan bestaat uit een huis met rondom een haag van robinia en fruitbomen. De begane grond bestaat uit één grote ruimte met rondom glas, de bovenverdieping met de privé-vertrekken is gesloten, met enkele uitstulpende kleine ramen. Door de zuidwestzijde van de haag laag te houden kan de zon tot diep in de hof komen. De haag bestaat uit en robinia en fruitbomen. meer over dit project!
Runner-Up, prijsvraag Eenvoud, 2006. Het plan bestaat uit een huis met rondom een haag van robinia en fruitbomen. De begane grond bestaat uit één grote ruimte met rondom glas, de bovenverdieping met de privé-vertrekken is gesloten, met enkele uitstulpende kleine ramen. Door de zuidwestzijde van de haag laag te houden kan de zon tot diep in de hof komen. De haag bestaat uit en robinia en fruitbomen. meer over dit project!

1e prijs, prijsvraag Casa Nova, Stadsregio Haaglanden, 2005. Ruimtelab heeft een woningtype ontworpen, dat zich kenmerkt door een voor- en een achterhuis. In het ontwerp is sprake van meerdere functies door menging van wonen met werkruimten. Door de compacte opzet is realisatie van veel woningen per hectare mogelijk. De jury vindt het een zeer sterk concept, tijdloos en inzetbaar op verschillende locaties. uit het juryrapport meer over dit project!
1e prijs, prijsvraag Casa Nova, Stadsregio Haaglanden, 2005. Ruimtelab heeft een woningtype ontworpen, dat zich kenmerkt door een voor- en een achterhuis. In het ontwerp is sprake van meerdere functies door menging van wonen met werkruimten. Door de compacte opzet is realisatie van veel woningen per hectare mogelijk. De jury vindt het een zeer sterk concept, tijdloos en inzetbaar op verschillende locaties. uit het juryrapport meer over dit project!

1e prijs besloten prijsvraag meer over dit project!
1e prijs besloten prijsvraag meer over dit project!

2e prijs, prijsvraag BOUWMIJ!, Leiden, 2005. De jury was erg enthousiast over de inzending ‘Ginko’. De woning werd om zijn opbouw (zowel van voor naar achter, als van beneden naar boven) vergeleken met de woning Curuchet van Le Corbusier in La Plata/Argentinië. Deze combinatie van typologieën levert ‘een intelligent en simpel ontwerp met een mooie doorsnede. Het gebruik van glas met hout zorgt voor zowel licht als privacy. Uit het ontwerp spreekt een grote architectonische fijngevoeligheid’. uit het juryrapport
2e prijs, prijsvraag BOUWMIJ!, Leiden, 2005. De jury was erg enthousiast over de inzending ‘Ginko’. De woning werd om zijn opbouw (zowel van voor naar achter, als van beneden naar boven) vergeleken met de woning Curuchet van Le Corbusier in La Plata/Argentinië. Deze combinatie van typologieën levert ‘een intelligent en simpel ontwerp met een mooie doorsnede. Het gebruik van glas met hout zorgt voor zowel licht als privacy. Uit het ontwerp spreekt een grote architectonische fijngevoeligheid’. uit het juryrapport

Eervolle vermelding, prijsvraag Roombeek, Enschede, 2003. De minimale woning: Bouwen is duur en voor veel mensen al snel onbetaalbaar. De twee belangrijkste factoren die de kosten van een woning bepalen, namelijk de bruto-inhoud en de grondkosten, zijn binnen dit ontwerp zo klein mogelijk gehouden. De woonkamer is op het eerste niveau gesitueerd zodat een mooi uitzicht over de bleken ontstaat. Deze sculturale dakopbouw levert veel extra kwaliteiten. De woon/werkruimte maakt bovendien het dak bruikbaar als terras.
Eervolle vermelding, prijsvraag Roombeek, Enschede, 2003. De minimale woning: Bouwen is duur en voor veel mensen al snel onbetaalbaar. De twee belangrijkste factoren die de kosten van een woning bepalen, namelijk de bruto-inhoud en de grondkosten, zijn binnen dit ontwerp zo klein mogelijk gehouden. De woonkamer is op het eerste niveau gesitueerd zodat een mooi uitzicht over de bleken ontstaat. Deze sculturale dakopbouw levert veel extra kwaliteiten. De woon/werkruimte maakt bovendien het dak bruikbaar als terras.

1e prijs besloten prijsvraag meer over dit project!
1e prijs besloten prijsvraag meer over dit project!

1e prijs, prijsvraag 'Rijnland bouwt een huis', Leiden, 2003. De woning heeft een langgerekte entree, als een inpandige straat. Aan deze 'steeg' liggen de toegangen tot de woning, het gastenverblijf, de binnenplaats en het tuinhuis. Het gastenverblijf heeft zijn eigen entree aan de 'steeg'. Aan de binnenplaats ligt het tuinhuis. Ook hier kunnen in de zomer gasten overnachten. Het tuinhuis ligt op het zuiden met zicht op de met rode gravel bedekte binnenplaats. In grote potten groeien vijgenbomen en muntstruiken.
1e prijs, prijsvraag 'Rijnland bouwt een huis', Leiden, 2003. De woning heeft een langgerekte entree, als een inpandige straat. Aan deze 'steeg' liggen de toegangen tot de woning, het gastenverblijf, de binnenplaats en het tuinhuis. Het gastenverblijf heeft zijn eigen entree aan de 'steeg'. Aan de binnenplaats ligt het tuinhuis. Ook hier kunnen in de zomer gasten overnachten. Het tuinhuis ligt op het zuiden met zicht op de met rode gravel bedekte binnenplaats. In grote potten groeien vijgenbomen en muntstruiken.

Runner-Up, prijsvraag FGU, Australia, 1998. Met zware en lichte architectuur is deze campus bedoeld om in de toekomst te gaan krimpen. De onderdelen van het instituut 'Future Generations University' zullen zich over de wereld verspreiden dankzij de nieuwste informatietechnologie. locatie: Wyong, Sydney Australia ontwerp: Jacques Vink, Rhea Harbers, Atze Boerstra, Machiel van Dorst en Conny Bakker
Runner-Up, prijsvraag FGU, Australia, 1998. Met zware en lichte architectuur is deze campus bedoeld om in de toekomst te gaan krimpen. De onderdelen van het instituut 'Future Generations University' zullen zich over de wereld verspreiden dankzij de nieuwste informatietechnologie. locatie: Wyong, Sydney Australia ontwerp: Jacques Vink, Rhea Harbers, Atze Boerstra, Machiel van Dorst en Conny Bakker

Gedeelde 1e prijs, prijsvraag Architecture for Humanity, New York, 2000. Ons voorstel is een pleidooi voor de zelfredzaamheid van mensen in zelfs de meest benarde omstandigheden. De noodwoningen zijn samengesteld met produkten uit het land zelf. De VN kan wel een rol vervullen als het gaat om het verstrekken van gereedschap en goede communicatie middelen. In ons voorstel gesymboliseerd door een koffer met daarin een mobiele telefoon voor het herstellen van sociale contacten, een hamer voor het opbouwen van het land zelf. team: René Heijne, Jacques Vink, Thomas Linders en Albert van Dorssen
Gedeelde 1e prijs, prijsvraag Architecture for Humanity, New York, 2000. Ons voorstel is een pleidooi voor de zelfredzaamheid van mensen in zelfs de meest benarde omstandigheden. De noodwoningen zijn samengesteld met produkten uit het land zelf. De VN kan wel een rol vervullen als het gaat om het verstrekken van gereedschap en goede communicatie middelen. In ons voorstel gesymboliseerd door een koffer met daarin een mobiele telefoon voor het herstellen van sociale contacten, een hamer voor het opbouwen van het land zelf. team: René Heijne, Jacques Vink, Thomas Linders en Albert van Dorssen




Prijzen
1e prijs, 2012 7Seasons won een 1e prijs voor een strategie voor de bevordering van biodiversiteit in de stad. team Jacques Vink, Ward Mouwen (RLB2) en Piet Vollaard met Ariënne Boelens (grafisch ontwerp).

INDEX / vorig / volgend project

BREDE SCHOOL BONAIRE
runner-up, 2011

Ontwerp met motto 'Scuba' was runner-up van de prijsvraag Brede School Bonaire.
team RLB2, Jacques Vink en Arjan de Nooijer, Peter Mensinga (ARUP, Amsterdam) en Tjerk Reijenga (BEARid,Shanghai/Gouda).