Betaalbaar en energie efficiënte woning.
Betaalbaar en energie efficiënte woning.

Samen met de familie Kuijpers - Van Bruggen is een energiezuinige, ruime en betaalbare stadsvilla ontworpen.Geïnspireerd op de pakhuizen van Amsterdam heeft het vier verdiepingen hoge pand een middenbeuk met deuren.
Samen met de familie Kuijpers - Van Bruggen is een energiezuinige, ruime en betaalbare stadsvilla ontworpen.Geïnspireerd op de pakhuizen van Amsterdam heeft het vier verdiepingen hoge pand een middenbeuk met deuren.

Op de onderste twee lagen bevinden zich de woonkamer en een riante woonkeuken. De twee bovenste lagen bevatten vijf slaapkamers. De luiken voor de ramen op de twee bovenste lagen dienen als zonwering en reguleren de privacy. Op de twee onderste lagen is er aan de straatzijde een serreachtige ruimte ontworpen. Door de glasplanken heen zijn de schimmen van de hier geparkeerde fietsen te zien.
Op de onderste twee lagen bevinden zich de woonkamer en een riante woonkeuken. De twee bovenste lagen bevatten vijf slaapkamers. De luiken voor de ramen op de twee bovenste lagen dienen als zonwering en reguleren de privacy. Op de twee onderste lagen is er aan de straatzijde een serreachtige ruimte ontworpen. Door de glasplanken heen zijn de schimmen van de hier geparkeerde fietsen te zien.

Het ontwerp is samen met de opdrachtgever gemaakt. Belangrijk voor hen was dat de woning aan hoge milieueisen zou voldoen. Het bouwproces werd hoofdzakelijk gedaan door de opdrachtgevers waarbij RUIMTELAB als coach werd ingezet.
Het ontwerp is samen met de opdrachtgever gemaakt. Belangrijk voor hen was dat de woning aan hoge milieueisen zou voldoen. Het bouwproces werd hoofdzakelijk gedaan door de opdrachtgevers waarbij RUIMTELAB als coach werd ingezet.





Stadsvilla Steigereiland
Samen met de familie Kuijpers - Van Bruggen is een energiezuinige, ruime en betaalbare stadsvilla ontworpen.

INDEX / vorig / volgend project

Geïnspireerd op de pakhuizen van Amsterdam heeft het vier verdiepingen hoge pand een middenbeuk met deuren. Op de onderste twee lagen bevinden zich de woonkamer en een riante woonkeuken. De twee bovenste lagen bevatten vijf slaapkamers. De luiken voor de ramen op de twee bovenste lagen dienen als zonwering en reguleren de privacy. Aan de straatzijde is een serreachtige ruimte ontworpen. Door de glasplanken heen zijn de schimmen van de hier geparkeerde fietsen te zien.